Tečaj za Voditelja brodice kategorije – B

SKU: 002 Kategorija:

Od: 100,00 753,45 HRK

Naš Tečaj za voditelja brodice kategorije B garancija je Vašeg uspjeha na ispitu i potom vještog i sigurnog upravljanja plovilima do 18 m dužine.

Opis

Tečaj za Voditelja brodice kategorije B

 

Sea Master Class grupni Tečaj za voditelja brodice kategorije Bstručna i jednostavna priprema za uspješno polaganje ispita za voditelja brodice. 

Naš edukativni model, stručnost i višegodišnje iskustvo dokazali su uspješni rezultati na ispitu nekoliko tisuća polaznika našeg tečaja. Vjerujemo da je to garancija da ćete i Vi uskoro biti ponosni vlasnik dozvole – Voditelj brodice kategorije B. 

 

Odaberite OPCIJU Tečaja i Termina i rezervirajte svoje mjesto na tečaju. 

Na Vaš mail stići će potvrda Vaše rezervacije – narudžba. Potom ćete dobiti detaljne informacije o lokaciji i terminu održavanja tečaja. Uz to dobivate i informacije kako prijaviti i polagati ispit za voditelja brodice kategorije B.

 

Tečaj je pripremljen i detaljno razrađen prema propisanom Programu ispita i sadrži sljedeće teme:
 1. Pomorska plovidba (Navigacija) – Nautička karta – čitanje karte, koordinate pozicije na karti, kurs i udaljenost; Terestrička (obalna) navigacija; Kompas, Priručnici za navigaciju, Elektronički navigacijski instrumenti.
 2. Motoristika i zaštitne mjere – Motori s unutrašnjim izgaranjem, sustavi motora; Sredstva i postupci protupožarne zaštite, Mjere za zaštitu mora od zagađenja uljima.
 3. Pomorstvo, propisi i meteorologija – Pravilnik o brodicama, čamcima i jahtama; Propisi o plovidbi i redu u lukama; Vrste i tipovi brodica i jahti, Oprema brodice, Stabilnost brodice, Konopi i čvorovi; Meteorologija.
 4. Manevriranje brodicom, sigurnost plovidbe i pružanje prve pomoći – Pravila o izbjegavanju sudara na moru, svjetla, dnevni i zvučni signali, signali opasnosti; Manevriranje brodicom, plovidba, pristajanje, isplovljenje, sidrenje; Suradnja sa službom za traganje i spašavanje (SAR – MRCC); Pružanje prve pomoći.
 5. Pomorska radiotelefonska služba – Isprave, dijelovi i rukovanje radio telefonskom VHF postajom, identifikacija i pozivni znak; Opći postupak uspostavljanj radio veze; Signal i poziv pogibelji, hitnosti i sigurnosti; Upotreba međunarodne tablice za sricanje slova i brojeva; GMDSS sustav.

 

Polaznik tečaja dobiva:
 • INTERAKTIVNO STRUČNO PREDAVANJE detaljno usklađeno s programom ispita za voditelja brodice kategorije B.

Uz to dobivate literaturu, materijale i pribor koji će olakšati praćenje tečaja i savladavanje cjelokupnog programa ispita i uključeni su u cijenu tečaja:

 • PRIRUČNIK za voditelja brodice kategorije B (PDF) – sadrži sve teoretske sadržaje potrebne za polaganje ispita i sigurnu plovidbu  – 140 str., 
 • PITANJA koja se često postavljaju na ispitu (cca. 200 pitanja) I ODGOVORE na ista, 
 • NAUTIČKA KARTA za vježbanje zadataka za rad na karti, 
 • PRIBOR ZA RAD na nautičkoj karti (2 x nautički trokut, šestar i olovka s gumicom), 
 • ZADACI za rad na nautičkoj karti s rješenjima zadataka, 
 • VIDEO I PPT prezentacije  za lakše savladavanje zahtjevnijih sadržaja (Vjetrovi na Jadranu, Animacije čvorova, Rad na nautičkoj karti, Terestrička navigacija, Test za brodska svjetla, Manevriranje brodicom, Izbjegavanje sudara na moru,…), 
 • KONOP za vježbanje čvorova, 
 • OBRAZAC PRIJAVE ISPITA s uputama za prijavu ispita.

 

Tečaj se organizira i održava prema objavljenim Terminima u trajanju od 2 dana x 4,5 sati (9 sati). Vikendom se tečaj održava od 09.00 do 13.30 h, a radnim danom od 17.00 do 21.30 h.

Lokacija održavanja tečaja, u pravilu je:  Zagreb, Črnomerec, ulica Gjure Szaba 4, Učilište Linigra.

Pridržavamo pravo izmjene termina i lokacije održavanja tečaja zbog opravdanih razloga.

 

Ispit za voditelja brodice kategorije B polaže se u Zagrebu, Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, Prisavlje 14. ili u nekoj od Lučkih kapetanija

Saznajte više o tome kako položiti ispit za voditelja brodice na ovom LINK-u.

Položenim ispitom dobivate Uvjerenje o osposobljenosti za VODITELJA BRODICE kategorije B kojom ste ovlašteni upravljati:

 • brodicama za osobne potrebe do 15 m dužine;
 • jahtama za osobne potrebe i jahtama koje se iznajmljuju bez posade do 18 m dužine; 
 • porivnim uređajima bez ograničenja snage (s navršenih 18 godina);
 • možete prevoziti do 12 putnika; 
 • možete ploviti u području plovidbe III – u međunarodnoj plovidbi svim morima i vodama koje su pristupačne s mora uz ograničenje udaljavanja do 12 Nm od najbliže obale kopna ili otoka.

Ispit mogu polagati osobe s navršenih 16 godina starosti.

 

Odabirom opcije  TEČAJ +  USLUGA PRIJAVE ISPITA  obaviti ćemo postupak prijave ispita u vaše ime u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, Prisavlje 14. Time ste oslobođeni dodatnog administriranja i trošenja Vašeg dragocjenog vremena.

Uz obrazac Molbe za prijavu ispita, koji ćemo Vam dostaviti i koji ćete osobno ispuniti, preuzeti ćemo od Vas :

 • 2 slike (3 x 3,5 cm),
 • preslike osobne iskaznice i vozačke dozvole (dokaz o položenoj prvoj pomoći),
 • potvrdu uplate pristojbi u državni proračun na iznos od 58,40 € (440,00 kn)  – broj računa za uplatu državnih pristojbi nalazi se na obrascu Molbe za prijavu ispita,

te vas PRIJAVITI ZA ISPIT za dogovoreni termin i obavijestiti o izvršenoj prijavi. 

 

Za grupu od 3 ili više polaznika
POPUST
10 %
na cijenu tečaja!

 

Zahvaljujemo na povjerenju!

 

Vidimo se na tečaju…

Dodatne informacije

Tečaj

Tečaj za voditelja brodice kategorije B, Tečaj za voditelja brodice kategorije B + USLUGA PRIJAVE ISPITA

Termin

Zagreb – 27/28.05. od 09 do 14h, Zagreb – 03/04.06. od 09 do 14h, Zagreb – 17/18.06. od 09 do 14h, Zagreb – 24/25.06. od 09 do 14h