}

ONLINE TEČAJ ZA VODITELJA BRODICE

SEA MASTER CLASS pokrenuo je na svom web-u ONLINE TEČAJ za voditelja brodice krajem ožujka 2020.

Nove okolnosti nastale zbog pandemije koronavirusa i mjera koje su donesene zaustavile su klasično, grupno održavanje tečajeva i potaknule su nas da aktiviramo Projekt koji se već pripremao određeno vrijeme – ONLINE TEČAJ ZA VODITELJA BRODICE.

Sada, svi oni koji se žele pripremiti za ispit za voditelja brodice mogu to učiniti iz udobnosti i sigurnosti svoga doma, sa svojeg računala, laptopa, tableta ili pametnog telefona.

Svi potrebni materijali za pripremu ispita dostupni su ONLINE. Pripremljen je detaljni interaktivni Priručnik za voditelja brodice sa linkovima na dopunske medijske sadržaje kao što su: 20-tak video materijala, pdf materijali koji uključuju PITANJA koja se često postavljaju na ispitu za voditelja brodice i ODGOVORI na ta pitanja (oko 150 pitanja i odgovora) te online TESTOVI na kraju svakog od 5 modula/poglavlja.

U slučaju da polaznik ONLINE tečaja želi i dodatni PRIBOR i materijale, pripremili smo SET dodatnog pribora i materijala koji čine: zadaci za vježbu rada na nautičkoj karti s priloženim rješenjima, nautička karta za vježbu, dva nautička trokuta, šestar, olovka s gumicom, konop za vježbanje čvorova.

SET dodatnog pribora i materijala dostavljamo preporučenom poštom na adresu korisnika ONLINE tečaja.

Online tečajem obuhvaćeni su svi sadržaji Programa za polaganje ispita za voditelja brodice kategorije B prema Pravilniku o brodicama i jahtama:

  1. Navigacija (Pomorska plovidba)
  2. Motoristika i zaštitne mjere
  3. Pomorstvo, propisi i meteorologija
  4. Manevriranje, sigurnost plovidbe i prva pomoć
  5. Pomorska radiotelefonija

Online tečajem obuhvaćeni su i svi sadržaji Programa za polaganje ispita za voditelja brodice kategorije A prema Pravilniku o brodicama i jahtama:

Osnove plovidbe: 1. Pomorske karte: čitanje karte, određivanje kursa i udaljenosti; 2. Pravila izbjegavanja sudara na moru: praktični prikaz s modelima, svijetla na brodovima, dnevni signali, zvučni signali; 3. Signali opasnosti; 4. Konopi i uzlovi; 5. Meteorologija: vjetrovi na Jadranu.

ISPIT za voditelja brodice polaže se u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, Prisavlje 14. ili u nekoj od Lučkih kapetanija.

ISPIT se polaže pred tročlanom komisijom, usmeno i teoretski. Efektivno traje 20 do 30 minuta. Kandidati koji polažu ispit odgovaraju na pitanja komisije i trebaju pokazati znanje iz gore navedenih područja.

Zahtjevniji dio ispita je poznavanje nautičke karte i rad na nautičkoj karti – poznavanje oznaka, simbola i kratica, prepoznavanje oznaka za označavanje plovnih puteva, određivanje koordinata pozicije, određivanje kursova i azimuta, mjerenje udaljenosti na karti, određivanje pozicije jednom od metoda terestričke navigacije. Pri tome se kandidati trebaju služiti nautičkim trokutima, šestarom i olovkom.

Jedna od „praktičnih“ tema ispita je vezivanje čvorova, gdje se od kandidata traži da vežu jedan ili više čvorova iz programa ispita.

Poznavanje Pravila za izbjegavanje sudara na moru, također je jedna od obaveznih tema na ispitu. Potrebno je dobro poznavanje samih pravila za izbjegavanje sudara kao i svjetlosnih oznaka brodova, dnevnih i zvučnih signala te signala opasnosti.

U pravilu, na ispitu se odgovara na pitanja iz SVIH područja Programa ispita.

Ispit za voditelja brodice nema popravka. U slučaju da se ne zadovolji odgovorima na pitanja iz određenog poglavlja, ispitna komisija smatra da ispit nije položen i kandidat mora ponovno polagati cjelokupni program te ponovno mora izvršiti prijavu ispita i uplatu državnih pristojbi za ispit.

Do sada je SEA MASTER CLASS tečajeve prošlo nekoliko tisuća polaznika. Redovito pratimo rezultate polaganja ispita naših polaznika. Želimo polaznicima pružiti podršku kroz cijeli put od stjecanja znanja i osposobljavanja do polaganja ispita.

Našu ponudu tečaja čine i Praktični tečaj plovidbe i osnova jedrenja. Praktični tečaj nije uvjet za polaganje ispita, no mnogi polaznici žele svoja teoretska znanja pretvoriti u praksu. Trodnevni Praktični tečaj pokazao se kao savršena dopuna savladavanja praktičnih nautičkih vještina.

Naši polaznici tečaja pokazali su izuzetnu uspješnost na ispitu te su njihovi uspješni rezultati dokaz da je naš pristup i metodologija edukacije uspješna, na što smo posebno ponosni.

Prijavite se za naš ONLINE TEČAJ !

POSTANITE VODITELJ BRODICE UZ NAŠU STRUČNU POMOĆ!

SEA MASTER CLASS TEAM

Kontaktirajte nas

Saznajte više informacija o našim tečajevima!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Saznajte više informacija o našim tečajevima...

Pretplatite se na Newsletter ... i besplatno ćete dobiti poglavlje Priručnika za voditelja brodice

Dogodila se greška - pokušajte opet.
Vaši podaci su poslani - provjerite svoj e-mail pretinac.

adresa: Mile Dimitrijević 2, 10000 Zagreb

Tečajevi za voditelja brodice - Sea Master Class
Tečajevi za voditelja brodice - Sea Master Class
1€ = 7.53450 kn