ONLINE TEČAJ ZA VODITELJA BRODICE

SEA MASTER CLASS pokrenuo je na svom web-u ONLINE TEČAJ za voditelja brodice krajem ožujka 2020.

Aktiviran je Projekt koji se već pripremao određeno vrijeme – ONLINE TEČAJ ZA VODITELJA BRODICE.

Sada, svi oni koji se žele pripremiti za ispit za voditelja brodice, mogu to učiniti iz udobnosti svog doma, sa svojeg računala, laptopa, tableta ili pametnog telefona.

Svi potrebni materijali za pripremu ispita dostupni su ONLINE. Pripremljen je detaljni interaktivni Priručnik za voditelja brodice koji sadrži i linkovima na dopunske medijske sadržaje kao što su: 20-tak video materijala, pdf materijali koji uključuju PITANJA koja se često postavljaju na ispitu za voditelja brodice i ODGOVORI na ta pitanja (oko 150 pitanja i odgovora) te online TESTOVI na kraju svakog od 5 modula/poglavlja.

U slučaju da korisnik ONLINE tečaja želi olakšati pripremu ispita uz dodatni PRIBOR i MATERIJALE, pripremili smo SET dodatnog pribora i materijala koji čine: zadaci za vježbu rada na nautičkoj karti s priloženim rješenjima, nautička karta za vježbu, dva nautička trokuta, šestar, olovka s gumicom, konop za vježbanje čvorova.

SET dodatnog pribora i materijala dostavljamo preporučenom poštom HP-a na adresu korisnika ONLINE tečaja. Dostava je besplatna.

Online tečaj za voditelja brodice kategorije B obuhvaća sve sadržaje Programa za polaganje ispita za voditelja brodice kategorije B propisanih Pravilnikom o brodicama i jahtama:

  1. Navigacija (Pomorska plovidba)
  2. Motoristika i zaštitne mjere
  3. Pomorstvo, propisi i meteorologija
  4. Manevriranje, sigurnost plovidbe i prva pomoć
  5. Pomorska radiotelefonija

Online tečaj za voditelja brodice kategorije A obuhvaća sve sadržaje Programa za polaganje ispita za voditelja brodice kategorije A propisanih Pravilnikom o brodicama i jahtama:

Osnove plovidbe: 1. Pomorske karte: čitanje karte, određivanje kursa i udaljenosti; 2. Pravila izbjegavanja sudara na moru: praktični prikaz s modelima, svijetla na brodovima, dnevni signali, zvučni signali; 3. Signali opasnosti; 4. Konopi i uzlovi; 5. Meteorologija: vjetrovi na Jadranu.

ISPIT za voditelja brodice polaže se u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, Prisavlje 14. ili u nekoj od Lučkih kapetanija.

ISPIT se polaže pred tročlanom komisijom, usmeno i teoretski. Efektivno traje 20 do 30 minuta. Kandidati polažu ispit odgovarajući na pitanja ispitne komisije i trebaju pokazati znanje iz gore navedenih područja.

Zahtjevniji dio ispita je poznavanje nautičke karte i rad na nautičkoj karti – poznavanje oznaka, simbola i kratica, prepoznavanje oznaka za označavanje plovnih puteva, određivanje koordinata pozicije, određivanje kursova i azimuta, mjerenje udaljenosti na karti, određivanje pozicije jednom od metoda terestričke navigacije. Pri tome se kandidati trebaju služiti nautičkim trokutima, šestarom i olovkom.

Jedna od „praktičnih“ tema ispita je vezivanje čvorova, gdje se od kandidata traži da vežu jedan ili više čvorova iz programa ispita.

Poznavanje Pravila za izbjegavanje sudara na moru, također je jedna od obaveznih tema na ispitu. Potrebno je poznavanje samih pravila za izbjegavanje sudara kao i svjetlosnih oznaka brodova, dnevnih i zvučnih signala te signala opasnosti.

U pravilu, na ispitu se odgovara na pitanja iz SVIH područja Programa ispita.

Ispit za voditelja brodice nema popravka. U slučaju da se ne zadovolji odgovorima na pitanja iz određenog poglavlja, ispitna komisija smatra da ispit nije položen i kandidat mora ponovno polagati cjelokupni program te ponovno mora izvršiti prijavu ispita i uplatu državnih pristojbi za ispit.

SEA MASTER CLASS tečajeve prošlo je nekoliko tisuća polaznika. Redovito pratimo rezultate polaganja ispita naših polaznika. Polaznicima pružamo podršku kroz cijeli put od stjecanja znanja i osposobljavanja do polaganja ispita.

Našu ponudu tečaja čine i Praktični tečaj plovidbe i osnova jedrenja. Praktični tečaj nije uvjet za polaganje ispita, no mnogi polaznici žele svoja teoretska znanja pretvoriti u praksu. Trodnevni Praktični tečaj pokazao se kao savršena dopuna savladavanja praktičnih nautičkih vještina.

Naši polaznici tečaja pokazali su izuzetnu uspješnost na ispitu te su njihovi uspješni rezultati dokaz uspješnog pristupa i metodologije edukacije, na što smo posebno ponosni.

Naručite naš ONLINE TEČAJ !

POSTANITE VODITELJ BRODICE UZ NAŠU STRUČNU POMOĆ!

SEA MASTER CLASS TEAM

Kontaktiraj nas!

Saznaj više informacija o našim tečajevima

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

PRIJAVI SE i preuzmi jedno poglavlje Priručnika za voditelja brodice

Dogodila se greška - pokušajte opet.
Vaši podaci su poslani - provjerite svoj e-mail pretinac.

adresa: 10000 Zagreb, M. Dimitrijević 2. 

Tečajevi za voditelja brodice - Sea Master Class
Tečajevi za voditelja brodice - Sea Master Class
1€ = 7.53450 kn